O piscu

Autor je rođen u Zagrebu. Kritične godine odrastanja živio je u Francuskoj i upoznao goli emigrantski život. Nakon povratka završio je Pravni fakultet u Zagrebu. Radio je kao specijalist za međunarodno pravo u gospodarstvu, a nakon proglašenja, za hrvatsku državu.

Dosad je objavio nekoliko kratkih priča u dnevnim listovima. “Odiseja dvadesetog stoljeća” mu je prvi roman (naklade 1995., 1998., 2008.). Posljednje izdanje iz tiska je izašlo zajedno s drugom knjigom, “Putovanjem tritisućljeća”. “Treće oko” gleda iz dvije naklade, rujna 2015. i listopada 2016., a “Treptaj Trećeg oka” je njegov drugi dio iz ožujka 2021.

Podne u amazonijskoj prašumi pedesetak kilometara jugozapadno od Manausa

Podne u amazonijskoj prašumi pedesetak kilometara jugozapadno od Manausa

Treptaj2

Na ulazu u Machu Picchu

Treptaj4

Ujutro nakon cijelonoćne parade karnevalskih grupa u Riju

Treptaj5

Zimbabve, ispred Viktorijinih slapova

Treptaj6

Indija, Agra, na stubama Taj Mahala

Treptaj7

Južni Peru kanjon Colca, dresirani sokol

Treptaj8

Sjeverni Čile, pustinja Atacama – jezero Chungara na 4600 m

Treptaj9

Wayna Picchu, vrh iznad Machu Picchu

Treptaj10

Meksiko, Teotihuacan, u pozadini piramida Mjeseca

Treptaj11

Australija, Bassov prolaz, Obala olupina

Treptaj12

Australija, Gold Coast, susret nakon pedeset godina s iseljenikom po čuvenju iz djetinjstva

Treptaj13

Na zaraslom krateru iznad Aucklanda sa sinom hrvatskog useljenika

Temelj romanima su vlastita višekratna putovanja. Prva dva započinju u Južnoj Americi, ali u različita vremena.

U “Odiseji” se radi o bjeguncu iz raspadajuće Jugoslavije kojem je režimska elita “spakirala” kazneni progon. Preko istočene Afrike i Indije vraća se u Hrvatsku pred Domovinski rat.

“Putovanje” pripada slobodnom čovjeku nakon što je u ratu obranjena hrvatska država. Preko Srednje i Sjeverne Amerike vraća se doma poslije konačne ratne pobjede.

Treće oko” počinje desetak godina nakon Domovinskog rata u američkoj Kaliforniji, preko Meksika i Kube nastavlja u Australiju i Novi Zeland. Slijedi povratak u Hrvatsku preko Kube i Jamajke. Novi je put preko Italije na Kubu i definitivan povratak u Hrvatsku.

Ipak se radi o povratku bez kraja. U “Treptaju Trećeg oka”, njegovom drugom dijelu, pandemija prekida život između Kube i Hrvatske i putovanje doma prestaje biti način života.

Iako je podloga putopis, u krvotoku sva četiri romana teče višestrana i slojevita drama ljudske duše u odrastanju i zrelosti. Opustite se i prepustite autorovom otkrivanju i pulsiranju svijetom.