O piscu

Rođen je u Zagrebu, radio je kao specijalist za međunarodno pravo u gospodarstvu, a nakon proglašenja, za hrvatsku državu.

Objavio je nekoliko kratkih priča u dnevnim listovima. “Odiseja dvadesetog stoljeća” mu je prvi roman (naklade 1995., 1998., 2008.). Posljednje izdanje iz tiska je izašlo zajedno s drugom knjigom, “Putovanjem tritisućljeća”. Novo djelo “Treće oko” je iz rujna 2015.

…Podne u amazonijskoj prašumi pedesetak kilometara jugozapadno od Manausa… Na ulazu u Machu Picchu… Ujutro nakon cijelonoćne parade karnevalskih grupa u Riju… Zimbabve, ispred Viktorijinih slapova… Indija, Agra, na stubama Taj Mahala… Južni Peru kanjon Colca, dresirani sokol… Sjeverni Čile, pustinja Atacama na 4000 m… Wayna Picchu, vrh iznad Machu Picchu… Meksiko, Teotihuacan, u pozadini piramida Mjeseca… Australija, Bassov prolaz, Obala olupina… Australija, Gold Coast, susret nakon pedeset godina s iseljenikom po čuvenju iz djetinjstva… Na zaraslom krateru iznad Aucklanda sa sinom hrvatskog useljenika…

Temelj romanima su vlastita višekratna putovanja. Prva dva započinju u Južnoj Americi, ali u različita vremena.

U “Odiseji” se radi o bjeguncu iz raspadajuće Jugoslavije kojem je režimska elita “spakirala” kazneni progon. Preko istočene Afrike i Indije vraća se u Hrvatsku pred Domovinski rat.

U “Putovanje” se upušta slobodan čovjek nakon što je u ratu obranjena hrvatska država. Preko Srednje i Sjeverne Amerike vraća se u domovinu poslije konačne ratne pobjede.

“Treće oko” počinje desetak godina nakon Domovinskog rata u američkoj Kaliforniji, preko Meksika i Kube nastavlja u Australiju i Novi Zeland. Slijedi povratak u Hrvatsku preko Kube i Jamajke. Novi je put preko Italije na Kubu i definitivan povratak u Hrvatsku.

Iako je podloga putopis, u krvotoku sva tri romana teče višestrana i slojevita drama ljudske duše u odrastanju i zrelosti. Opustite se i prepustite autorovom otkrivanju i pulsiranju svijetom.